Konst på Ljugarn – 2024 – ett spännande och späckat konstprogram.

Sommaren 2024 är det trettonde året i rad som vi arrangerar konstutställningar i Hamnmagasinet (Strandbygdsmuseet). Det är med stor glädje som vi ser att intresset för utställningarna ökat för varje år. Upplägget är att det är en ny konstnär, ibland flera, varje vecka under sommarperioden som ställer ut sin konst. Tanken är att erbjuda ett så brett utbud av konstuttryck vilket öppnar upp för olika tekniker och konst.

Under utställningsperioden är det vernissage varje lördag eftermiddag vilket är mycket uppskattat för boende på orten och alla besökare.

I första hand erbjuds konstnärer med anknytning till Ljugarn och Gotland men även konstnärer verksamma på fastlandet. När man tittar närmare på hur många lokaler och möjligheter det finns för konstnärer att ställa ut så kan man bli förvånad över hur få ställen det finns på ön. Detta ville vi i Föreningen Ljugarn ändra på genom att ordna magasinets bottenvåning till utställningslokal.

Efter att ha varit verksam som Ordförande i föreningen under drygt tio år har jag nu avsagt mig det uppdraget, men då det var jag som började och har hållit i utställningsverksamheten under åren som gått kommer jag att fortsätta med det några år framöver.  Är du intresserad av att ställa ut nästa sommar ska du höra av dig till mig som är ansvarig för konstverksamheten:

Robert Axner på mailadress: robert@axner.se

Varmt välkomna till Strandbygdsmuseet (Hamnmagasinet) i hamnen.

Utställningsansvarig Robert Axner, Föreningen Ljugarn